Is een banaan wel zo gezond?

Een banaan is erg gezond. Vrijwel alle vitaminen die een mens nodig heeft zit in een banaan. Eiwitten, vezels en veel vitaminen en mineralen.

Het is wel zo dat een banaan veel calorieën bevat. Circa 125 caloriën per banaan. Wanneer je weinig beweging hebt, is het ook niet direct aan te raden om veel bananen te eten.

Voor sporters is de banaan echter perfect om snel energie te krijgen. Veel calorieën uit de banaan zijn namelijk snelle suikers die ook snel veel energie geven. Ideaal voor duursporten dus.

Van een banaan zul je ook niet snel dik worden. In een banaan zitten namelijk 3 soorten suikers: glucose, sucrose en fructose in combinatie van veel vezels. en juist die combinatie zorgt ervoor dat de suikers in de banaan niet snel omgezet zullen worden in vet.

Tenslotte: waarom is een banaan krom?

Door de zwaartekracht gaan de (zware) bananen trossen naar beneden hangen. De vruchten willen juist naar boven groeien. Die combinatie zorgt ervoor dat de banaan niet recht naar beneden hangt, maar enigszins gekromd. Dat maakt de banaan krom.

Heb je aanvullingen over de banaan in relatie tot afvallen, sporten of gezondheid, of wil je een reactie geven? Vul dan het formulier hieronder in zodat je reactie geplaatst wordt.